De Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel is een vereniging voor en door de bewoners van de wijken Haaswijk en de Morsebel,

De vereniging is ontstaan uit de kopersvereniging Haaswijk en de buurtgroep Haaswijk is de vereniging eind jaren negentig opgericht. Honderden gezinnen uit de wijk zijn lid. De vereniging wil de wijk gezellig en actief houden. Dat doen we door leuke activiteiten te organiseren en we hebben regelmatig contact met de gemeente over de zaken die in de wijk spelen.

Zo was de buurtvereniging betrokken bij de klankbordgroepen Herinrichting Noordoever Oegstgeester kanaal en het opknappen van het Boerhaaveplein. Ook heeft de buurtvereniging regelmatig contacten met de politieke partijen in de gemeenteraad en het College van BenW.

De bekendste activiteiten van de buurtvereniging zijn wel de Paashaaswijkloop en de Avondvierdaagse. Dit zijn sportieve activiteiten waar vele honderden deelnemers van de wijken Haaswijk en de Morsebel aan meedoen, maar ook van andere wijken en zelfs van buiten het dorp doen mee.

Daarnaast worden er ook kleinere activiteiten georganiseerd. Denk aan een gezellige rommelmarkt of een knusse kerstmarkt. Ook zijn er jaarlijkse activiteiten vooral gericht op kinderen, zoals het kindertheater. En ook hier is publiek van buiten de wijk van harte welkom.

En natuurlijk is de buurtvereniging niets zonder de vele vrijwilligers die vóór, tijdens en na afloop van de activiteiten alles in goede banen leiden. Zonder leden geen activiteiten, maar dat geldt net zozeer voor de vrijwilligers. Dus als u toch besluit om lid te worden……

Onze sponsoren